«Ψηφιακές Διαδρομές Σαμιακού Οίνου: Το κρασί σαν μέσο προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της Σάμου»

SW_ROU~3

Το έργο: «Ψηφιακές Διαδρομές Σαμιακού Οίνου: Το κρασί σαν μέσο προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της Σάμου» αφορά στην ανάπτυξη καθώς και στο σχεδιασμό και τη δημιουργία υπηρεσιών ηλεκτρονικής προβολής του Σαμιακού Οίνου και της ανάδειξης του ως σημαντικό πολιτιστικό πόρο της Σάμου αλλά και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Μέσω τού έργου σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν ψηφιακές διαδρομές για το Σαμιακό κρασί, που προβάλλονται από πολλαπλά κανάλια ενημέρωσης και χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής όπως η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα (AR, VR).

Το έργο περιλαμβάνει την καταγραφή και ψηφιοποίηση τουριστικών διαδρομών σχετικά με τον Σαμιακό οίνο και την υλοποίηση μίας σειράς ψηφιακών εφαρμογών περιήγησης και προβολής του καθώς και ένα εικονικό μουσείο οίνου στο διαδίκτυο.

Σκοπός του έργου είναι να απευθυνθεί στον επισκέπτη και τουρίστα της περιοχής παρέχοντας του μέσα από τις ψηφιακές εφαρμογές μία διαφορετική περιηγητική οινική εμπειρία και την δυνατότητα να αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις για την οινοποιητική παραγωγή της Σάμου μέσα από την διάδραση και το παιχνίδι.

Το έργο περιλαμβάνει τα παρακάτω πακέτα εργασίας:

  1. Συλλογή – Τεκμηρίωση υλικού – συνεντεύξεις από οινοπαραγωγούς
  2. Ψηφιοποίηση πολιτιστικού υλικού
  3. Ψηφιακή επεξεργασία υλικού
  4. Δημιουργία Διαδικτυακής Πύλης – Εικονικό Μουσείο Οίνου Σάμου
  5. Ψηφιακή διαδραστική περιήγηση στις οινικές διαδρομές της Σάμου με την χρήση κινητών συσκευών και ενός έξυπνου app με augmented reality παρουσιάσεις
  6. Δημιουργία story telling videos των οινικών διαδρομών
  7. Ψηφιακές εκπαιδευτικές εφαρμογές για τον Σαμιακό οίνο
  8. Εφαρμογή διαδραστικού χάρτη για τα δίκτυα επικοινωνίας του Σαμιακού Οίνου εκτός νησιού από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
  9. Μεταφράσεις σε δύο γλώσσες – Εκπαίδευση στις εφαρμογές – Πιλοτική λειτουργία
  10. Υπηρεσίες web marketing και προώθησης – ημερίδα παρουσίασης

Pin It on Pinterest