Λίκνον Μεταξά

eikona_post

Το Metaxa Λίκνον είναι το νέο σπίτι του Οίκου Μεταξά στο νησί της Σάμου, στο χωριό Βουρλιώτες. Πρόκειται για έναν πρότυπο αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας με αμπέλια 100 ετών, στις πλαγιές του όρους Άμπελος.

Ο ιδιαίτερος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, που εστιάζει στις παραδοσιακές πεζούλες και στις αναβαθμίδες της Σάμου, καθιστά τον οίκο του Metaxa περισσότερο ένα τοπίο παρά ένα ιδιαίτερο κτίριο μέσα στην έκταση ενός αμπελώνα. Επεκτείνει τις αναβαθμίδες με τις ξερολιθιές του αμπελώνα, ενσωματώνοντας στο φυσικό τοπίο σειρά από υπόσκαφα οικήματα που από τη μία πλευρά είναι βυθισμένα μέσα στη γη και από την άλλη ατενίζουν τις καταπράσινες πλαγιές της περιοχής.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ

Ο χώρος, που λειτουργεί και σαν μουσείο του brand Metaxa, είναι ένας λειτουργικός αμπελώνας με μικρόρωγα αμπέλια, των οποίων ο τρύγος γίνεται παραδοσιακά με το χέρι αποτελώντας πρότυπο βιολογικής καλλιέργειας που σέβεται απολύτως το περιβάλλον. Mε αυτόν τον τρόπο, το brand Metaxa, θέτει τις βάσεις για ένα πράσινο μέλλον με σεβασμό στη φύση που δεν εξαντλεί τη γη και δεν τη φτάνουν στα όριά της προς χάριν μιας μεγαλύτερης παραγωγής.

Λίκνον Μεταξά

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η περιήγηση στο Liknon αποτελεί μια διαδραστική εμπειρία που λειτουργεί τόσο εκπαιδευτικά όσο και ψυχαγωγικά. Ο επισκέπτης κατά την περιήγησή του έρχεται σε επαφή με τις ρίζες του brand Metaxa, μαθαίνει την ιστορία του νησιού σε σχέση με το κρασί Μοσχάτο, απολαμβάνει μια οινογνωσία σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο, ταξιδεύει στο παρελθόν μέσα σε πέτρινα κελάρια, απολαμβάνει το κρασί του σε δροσερές και σκιερές πέργκολες με φόντο το Αιγαίο και τις καταπράσινες πλαγιές της Σάμου, βιώνοντας μια ξεχωριστή οινική εμπειρία που του μένει αξέχαστη.

Κρυμμένο σε έναν υπέροχο αμπελώνα με Μοσχάτο σταφύλι στις πλαγιές του όρους Άμπελος το Liknon προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία ελληνικής φιλοξενίας που επικεντρώνεται στη δημιουργία του Original Greek Spirit, στο terroir της Σάμου και στo όραμα του Οίκου Μεταξά για ένα βιώσιμο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο Liknon, οι επισκέπτες δοκιμάζουν επιλεγμένα προϊόντα Μetaxa και απολαμβάνουν μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.

Το LIKNON αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το Κοινό εντός του Ιουλίου 2023

ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ

METAXA LIKNON, Βουρλιώτες Σάμου

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού.

 Περισσότερες πληροφορίες στο www.metaxa.com

Gallery

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση!