Οινοποιείο Ελευθερίου

eikona_post

Το οινοποιείο Ελευθερίου βρίσκεται σ ένα ορεινό χωριό στο νησί της Σάμου, το οποίο ονομάζεται Σταυρίνηδες. Ιδρύθηκε το 2017 από τους ιδιοκτήτες του, Ελευθερίου Πέτρο και την σύζυγό του, Βελάνη Ευαγγελία.

Η ιδέα για την δημιουργία ενός παραδοσιακού οινοποιείου υπήρξε όνειρο της οικογένειας Ελευθερίου από πολύ παλιά, ξεκινώντας από τον παππού Νικόλαο Ελευθερίου. Στη συνέχεια η αγάπη για την καλλιέργεια των αμπελώνων πέρασε στον γιο, Στέφανο Ελευθερίου, και έφτασε ως τις μέρες μας από τον εγγόνο Πέτρο Ελευθερίου, ο οποίος και υλοποίησε την ιδέα της κατασκευής ενός παραδοσιακού οινοποιείου.

Πρόκειται για μια οινοποιητική οικογενειακή επιχείρηση, 200 τετραγωνικών μέτρων, η οποία διαθέτει χώρο οινοποίησης, χώρο εμφιάλωσης και χώρο επισκέψεων. Στόχος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης είναι τόσο η οινοποίηση του κρασιού όσο και η εμφιάλωση να γίνεται με φυσικές μεθόδους κατά τον παραδοσιακό πρότυπο.

Οινοποιείο Ελευθερίου

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Στις πλαγιές του όρους Καρβούνη της Σάμου φύονται τα αμπέλια της οικογένειας Ελευθερίου στα οποία καλλιεργούνται το Λευκό Μοσχάτο Σάμου. Εξαιτίας της μεγάλης κλίσης του εδάφους, η καλλιέργεια του αμπελιού γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με το χέρι.

ΚΡΑΣΙΑ

Τα κρασιά που παράγει και εμπορεύεται στην τοπική αγορά της Σάμου το οινοποιείο Ελευθερίου είναι τα παρακάτω:

  • Μοσχάτο γλυκό
  • Μοσχάτο ξηρό
  • Κόκκινο ξηρό

ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ

Στόχος και φιλοδοξία του οινοποιείου Ελευθερίου είναι η επόμενη γενιά της οικογένειας να εξελίξει και να προωθήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τόσο το κρασί όσο και το οινοποιείο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση: Σταυρίνηδες, Σάμου

Τηλέφωνο: 6932320353

Email : kazanielef@gmail.com

Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Gallery

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση!