Οινοποιείο Κουτσοδόντη

eikona_post

Η ιστορία του οινοποιείου Κουτσοδόντη ξεκινάει το 2016, όταν ο Μανόλης Κουτσοδόντης αφήνοντας τη δουλειά του στον οινοποιητικό συνεταιρισμό της Σάμου, οραματίζονται μαζί με τον αδελφό του Κωστή να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό. Τα δύο αδέλφια σπουδάζοντας οινολογία, χημεία και μηχανική και ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα τους δημιούργησαν ένα οινοποιείο μικρής παραγωγής, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης με μοντέρνα συστήματα ελέγχου της ποιότητας.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος της «COUTSODONTIS WINERY» είναι αξιοποιώντας, την μεγάλη κληρονομιά της Σάμου στην αμπελοκαλλιέργεια του μοσχάτου σταφυλιού, τη μορφολογία του εδάφους και το μικροκλίμα του νησιού συνδυαστικά με τη μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση στην οινοποίηση, να παράγουν ποιοτικά premium κρασιά που εκφράζουν απόλυτα το τερουάρ της Σάμου.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οικογενειακό οινοποιείο «COUTSODONTIS WINERY» ιδρύθηκε το 2016 και  βρίσκεται στον Μαραθόκαμπο Σάμου, κοντά στους παραδοσιακούς αμπελώνες του, οι οποίοι διαμορφώνονται σε πεζούλες. Το οινοποιείο Κουτσοδόντη παράγει ποιοτικά κρασιά μικρής παραγωγής στη Σάμο με ελάχιστες τεχνολογικές παρεμβάσεις και επιλέγει παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης για να αναδείξει το πλούσιο άρωμα και τη συμπυκνωμένη γεύση που πρέπει να έχει ένα κρασί ποιότητας με ευγενική καταγωγή.

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ

Παράγονται ξηροί και γλυκείς οίνοι, λευκοί, ερυθρωποί και ερυθροί. Ήσυχοι και αφρώδεις, οίνοι οι οποίοι καταναλώνονται σε σχετικά σύντομο διάστημα, παρέχοντας φρεσκάδα με το φρουτώδη χαρακτήρα τους, αλλά και οίνοι παλαιωμένοι σε βαρέλια, αυξάνοντας το ποιοτικό δυναμικό τους αλλά και τη αντοχή τους στο χρόνο.

Οινοποιείο Κουτσοδόντη

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Από την πρώτη συμμέτοχη της Οινοποιίας Κουτσοδόντη στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων της Θεσσαλονίκης το 2018, τα κρασιά της έχουν διακριθεί έως τώρα με τρία μετάλλια.

  • Ξηρό λευκό Μοσχάτο 2020
  • Παλαιωμένο ξηρό λευκό Μοσχάτο 2020
  • Πετ-νατ φυσικός ημιαφρώδης 2020
  • Σάμος οίνος φυσικώς γλυκύς
  • Πορτοκαλί κρασί Μοσχάτο 2021

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης που διεξήχθη στις 19-21 Οκτωβρίου, το ερυθρό ξηρό κρασί της Οινοποιίας Κουτσοδόντη βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο, στην πρώτη του συμμετοχή σε διαγωνισμό. Αυτό είναι το τρίτο βραβείο στη σειρά για την Οινοποιία Κουτσοδόντη, καθώς το 2019 είχε βραβευτεί με ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο για τα γλυκά της κρασιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαθμολογία του ήταν καλύτερη από αυτή που συγκέντρωσαν ερυθρά κρασιά από γνωστές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας.

ΚΛΑΣΙΚΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΟΙΝΟΥ

Οι επισκέπτες του οινοποιείου μπορούν να πραγματοποιήσουν μια καθοδηγούμενη γευσιγνωσία, μαθαίνοντας περισσότερα για την οινική κουλτούρα της Σάμου, αλλά και τα κρασιά  της «COUTSODONTIS WINERY».

Η Γευσιγνωσία περιλαμβάνει  3 διαφορετικά κρασιά. Η Διαθεσιμότητα είναι ανά 45 λεπτά, κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 11.00. Το Κόστος ανέρχεται στα  15€ το άτομο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση: Μαραθόκαμπος Σάμου, 83102

Τηλ.: +30 2273101897

e-mail: info@coutsodontisfw.gr

Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή  09:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Gallery

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση!