Οινοποιείο Βακάκη

eikona_post

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η εταιρεία, VAKAKIS WINES, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011 κάτω από δύσκολες συνθήκες,  τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και γιατί η ίδρυση μιας οινοποιητικής  επιχείρησης δεν ήταν δυνατή στη Σάμο, εξαιτίας του αναγκαστικού νόμου του 1934. Έτσι, λοιπόν, λόγω των παραπάνω,  η επιχείρηση μέχρι το 2013 δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο οίνων και από το 2013 μέχρι σήμερα στην οινοποίηση και την εμπορία Σαμιώτικων Οίνων. Παράγει τρία (3) ξηρά κρασιά, δύο (2) ημίγλυκα και τρία (3) γλυκά. Στη προσεχή οινική περίοδο θα παραχθούν και τα πρώτα ημιαφρώδη.

Ο ΣΤΟΧΟΣ  – Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Στόχος της VAKAKIS WINES ήταν και είναι η ανάδειξη του μοναδικού Σαμιώτικου αμπελώνα και των παραγόμενων από αυτόν προϊόντων του, και φιλοσοφία της η παραγωγή μικρού αριθμού υψηλής ποιότητας και αισθητικής φιαλών από σπάνιες τοπικές γηγενείς ποικιλίες.

VAKAKIS WINERY

Οι εγκαταστάσεις της VAKAKIS WINES εδρεύουν στη περιοχή Μ. Λάκκα Σάμου (4 χλμ. νοτίως της πόλης του Καρλοβάσου, στο δρόμο για το χωριό Κοντέϊκα). Το οικόπεδο της εταιρείας καταλαμβάνει μία έκταση 8 στρεμμάτων. Ο χώρος κάλυψης του οινοποιείου ανέρχεται στα 250 τ.μ. χώρος μικρός, αλλά ταυτόχρονα λειτουργικός και ανάλογος του μεγέθους της εταιρείας. Στο συγκεκριμένο χώρο γίνεται η παραλαβή, η οινοποίηση και η εμφιάλωση των κρασιών. Η αποθήκευση γίνεται σε διαφορετικούς κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

Το οινοποιείο, VAKAKIS WINERY, είναι πιστοποιημένο με ISO22000:2005, με AFFIRMATION OF COMPLIANCE για παραγωγή Βιολογικών οίνων και με Βεβαίωση Ελληνικής Επιχείρησης.

Οινοποιείο Βακάκη

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η VAKAKIS WINES έχει δημιουργήσει το δικό της μουσειακό χώρο με λαογραφικά εκθέματα, ο οποίος στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο του 1920 που αναπαλαιώθηκε διατηρώντας τον αρχικό του χαρακτήρα και μορφή. Μέσα από τα εκθέματα του μουσείου ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί για το πως ζούσε η Σαμιώτικη αγροτική οικογένεια από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1960. Επίσης, στον ιδιαίτερο αυτό αναπαλαιωμένο χώρο λαμβάνουν χώρα όλες οι εκδηλώσεις της VAKAKIS WINES.

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Όλοι οι αμπελώνες της VAKAKIS WINES έχουν φυτευτεί από το 2004 μέχρι το 2012, είναι βιολογικής καλλιέργειας και γραμμικής μορφής. Πρόκειται για το πρώτο οινοποιείο που έφερε και εφάρμοσε σε ευρεία έκταση τους γραμμικούς αμπελώνες στο νησί της Σάμου.

Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι όλες Ελληνικές και κατά κανόνα Αιγαιοπελαγίτικες. Από τις λευκές ποικιλίες καλλιεργούνται το Μοσχάτο Σάμου και το Ασύρτικο και από τις ερυθρές το Φωκιανό, ο Αυγουστιάτης και το Μαύρο Μοσχάτο Σάμου.

Η ανάδειξη της εξαφανισμένης ποικιλίας Μοσχάτο Μαύρο ήταν μία πρόκληση της VAKAKIS WINES. Οι πρώτες οινοποιήσεις της συγκεκριμένης ποικιλίας αποτέλεσαν τη δικαίωση της πολυετής προσπάθειας.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Φιλοδοξία της VAKAKIS WINES είναι το κρασί της να γίνει ο πιο αναγνωρίσιμος ποιοτικός πρεσβευτής του Σαμιώτικου κρασιού στο εξωτερικό. Ήδη εξάγει σε Κίνα, Hong – Kong και Ελβετία, Γερμανία και Ολλανδία, ενώ υπάρχει στα άμεσα σχέδια η επέκταση σε καινούργιες αγορές. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της VAKAKIS WINES, έναντι του ανταγωνισμού, συνοψίζονται στην επιλογή σταφυλιών από τα καλύτερα terroir της Σάμου, στην ανάδειξη τοπικών γηγενών ποικιλιών, στη μη ύπαρξη δανεισμού, στον έλεγχο του λειτουργικού κόστους και στην άμεση λήψη αποφάσεων.

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ

Η VAKAKIS WINES σας προσφέρει τον Σαμιώτικο αμπελώνα στο ποτήρι σας!

Παράγει 4 ξηρά κρασιά, 2 ημίγλυκα κρασιά και 3 γλυκά κρασιά.

  • Pythagorean PENTAGRAM
  • Pythagorean THEOREM
  • Pythagorean PYRAMID
  • Pythagorean TETRACTYS
  • Pythagorean CUP
  • Pythagorean CRATER
  • Pythagorean EPOGDOON
  • Pythagorean EPOGDOON – Barrel
  • Pythagorean MUSIC OF THE SPHERES

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ : Βακάκης Νίκος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μεγάλη Λάκα, Σάμος

ΤΗΛΕΦΩΝΑ :(+30) 22730 79282, (+30) 694 494 1118

EMAIL : info@vakakiswines.gr

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ :www.vakakiswines.gr

Gallery

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση!