Οινοποιείο Χατζηϊωάννου

eikona_post

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1994, όταν ο Γεώργιος Χατζηιωάννου επέστρεψε στην πατρίδα του τη Σάμο, γεννήθηκε και η ιδέα για την ενασχόληση της οικογένειας Χατζηιωάννου με την καλλιέργεια αμπελιών και την παραγωγή κρασιών. Τότε έρχεται σε επαφή με επαγγελματίες της οινοποιίας και αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες του Μοσχάτου Σάμου καθώς και τα ιδιαίτερα εδαφικά και κλιματικά χαρακτηριστικά της Σάμου σε συνάρτηση με την καλλιέργεια αμπελιών.

Το 1998 ο Γιώργος Χατζηιωάννου φύτεψε τον πρώτο του αμπελώνα στην ανατολική Σάμο, διαμορφώνοντας  έναν λόφο 5 στρεμμάτων σε πεζούλες.

Το 2016 ανοίγει  ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών οινοποιείων μετά την λήξη του αναγκαστικού νόμου για τον συνεταιρισμό της Σάμου, οπότε και η αρχική ιδέα της οικογένειας για την ενασχόληση με το κρασί αποκτάει επίσημο χαρακτήρα με την ίδρυση του οινοποιείου. Το οινοποιείο έχει οικογενειακό χαρακτήρα, αφού ο Γεώργιος Χατζηιωάννου και οι δύο γιοι του αναλαμβάνουν να αναδείξουν το Σαμιακό κρασί με τον καλύτερο τρόπο.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το Οινοποιείο Χατζηιωάννου ιδρύθηκε το 2019 στους Μυτιληνιούς, στη θέση Ριζόβραχος, από τον Γεώργιο Χατζηιωάννου και τους δύο γιους του, Θεμιστοκλή και Ευάγγελο. Οι δύο γιοι κληρονομούν, εξελίσσουν και προωθούν περαιτέρω την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Ο ένας γιος είναι πτυχιούχος οινολογίας και ο άλλος γιος έχει αναλάβει την καλλιέργεια και τη φροντίδα των βιολογικών αμπελώνων. Όλοι μαζί εργάζονται στο νέο οινοποιείο στοχεύοντας στην  περαιτέρω ανάδειξη και προβολή αυτής της ιστορικής ποικιλίας αμπέλου της Σάμου.

Οινοποιείο Χατζηϊωάννου

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ

Το Οινοποιείο Χατζηιωάννου στοχεύει στην παραγωγή οίνων υψηλών προδιαγραφών.
Έχοντας ιδιαίτερη εκτίμηση στην ποικιλία μοσχάτο λευκό μικρόρωγο, την φημισμένη από αρχαίων χρόνων ποικιλία της Σάμου, στοχεύει στην περαιτέρω ανάδειξη της με όλους τους λευκούς ξηρούς και φυσικούς γλυκούς οίνους να αποτελούνται αποκλειστικά από την ποικιλία αυτή.

Η παραγωγή της πρώτης ύλης βασίζεται αποκλειστικά σε διακεκριμένα αμπελοτόπια, τα οποία και συναποτελούν τον ιδιόκτητο αμπελώνα του οινοποιείου. Οι αμπελώνες έχουν ελάχιστη ηλικία τα 20 έτη, είναι άνυδροι και καλλιεργούνται με τα χέρια από έμπειρα στελέχη του οινοποιείου. Ο σεβασμός στην φύση αλλά και στον άνθρωπο τοποθετεί τον πήχη ψηλά θέτοντας όλους τους αμπελώνες σε καθεστώς βιολογικής καλλιέργειας, ενώ οι οινοποιητικές τεχνικές συνυφαίνονται απόλυτα με την παραπάνω ιδεολογία.

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ

  • SAMOS ανάβασις
  • Μοσχάτο Λευκό
  • Αντάμωμα
  • Βατις
  • Γρανάτης
  • Ροδάνι

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση :Μυτιληνιοί Σάμου, Θέση Ριζόβραχος, ΤΚ 83101

Χατζηϊωάννου Γεώργιος: (+30) 694.830.24.77, info@hatziioannou-wines.gr

ΧατζηΪωάννου Θεμιστοκλής: (+30) 694.58.74.691, oeno@hatziioannou-wines.gr

Χατζηιωάννου Ευάγγελος: (+30) 694.59.65.229 – sales@hatziioannou-wines.gr

Gallery

Pin It on Pinterest

Κοινοποίηση!