Οινοποιείο Χατζηιωάννου

Οινοποιείο Χατζηιωάννου

Το οινοποιείο Χατζηιωάννου στοχεύει έξ’ αρχής στην παραγωγή οίνων υψηλών προδιαγραφών. Έχοντας ιδιαίτερη εκτίμηση στην ποικιλία μοσχάτο λευκό μικρόρωγο, την φημισμένη από αρχαίων χρόνων ποικιλία της Σάμου, στοχεύει στην περαιτέρω ανάδειξη της με όλους τους λευκούς ξηρούς και φυσικούς γλυκούς οίνους να αποτελούνται αποκλειστικά από την ποικιλία αυτή. Για την διασφάλιση της ποιότητας ο ετήσιος αριθμός φιαλών είναι περιορισμένος και αριθμημένος. Κάποιες από αυτές τις φιάλες ταξιδεύουν προς την Ολλανδία, με σκοπό σύντομα να ταξιδέψουν και σε άλλες χώρες.

 
Το Σαμιώτικο κρασί ταξιδεύει σε διάφορες χώρες μέσω του NOPERA WINERY

Το Σαμιώτικο κρασί ταξιδεύει σε διάφορες χώρες μέσω του NOPERA WINERY

Τα τελευταία χρόνια τα κρασιά του NOPERA WINERY εξάγονται με επιτυχία σε αγορές με αξιώσεις και ισχυρό ανταγωνισμό όπως είναι η Ιταλία, η Σουηδία, η Γερμανία και η Αυστρία. Σε αυτές τις αγορές διοχετεύεται ένα σημαντικό μέρος της συνολικής παραγωγής του NOPERA WINERY με τάση συνεχούς αύξησης.

Στόχος του NOPERA WINERY είναι, στο άμεσο μέλλον, ο όγκος των εξαγωγών να διπλασιαστεί και σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζει και χρηματοδοτεί τα πλάνα της ανάπτυξής του.

Παρακάτω, αναφέρονται οι εταιρείες εξαγωγικού προσανατολισμού με τις οποίες συνεργάζεται το NOPERA WINERY για την προώθηση του σαμώτικου κρασιού στη λιανική αγορά ξένων χωρών.

Το Σαμιώτικο κρασί ταξιδεύει σε διάφορες χώρες μέσω του VAKAKIS WINERY

Το Σαμιώτικο κρασί ταξιδεύει σε διάφορες χώρες μέσω του VAKAKIS WINERY

Φιλοδοξία της VAKAKIS WINERY είναι το κρασί της να γίνει ο πιο αναγνωρίσιμος ποιοτικός πρεσβευτής του Σαμιώτικου κρασιού στο εξωτερικό. Ήδη εξάγει σε Κίνα, Hong – Kong και Ελβετία, Γερμανία και Ολλανδία, ενώ υπάρχει στα άμεσα σχέδια η επέκταση σε καινούργιες αγορές.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της VAKAKIS WINES, έναντι του ανταγωνισμού, συνοψίζονται στην επιλογή σταφυλιών από τα καλύτερα terroir της Σάμου, στην ανάδειξη τοπικών γηγενών ποικιλιών, στη μη ύπαρξη δανεισμού, στον έλεγχο του λειτουργικού κόστους και στην άμεση λήψη αποφάσεων.

Το Σαμιώτικο κρασί ταξιδεύει σε διάφορες χώρες μέσω του ΕΟΣ Σάμου

Το Σαμιώτικο κρασί ταξιδεύει σε διάφορες χώρες μέσω του ΕΟΣ Σάμου

Το Σαμιώτικο κρασί αποτελεί έναν από τους κυριότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον ΕΟΣΣ,  το Toronto του Καναδά, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Ολλανδία, Σουηδία, η Κύπρος, η Αυστραλία, η Δανία, η Τσεχία, η Φινλανδία και η Κίνα, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Ρουμανία κ.α. Νέες αγορές διαρκώς προστίθενται, στο σύνολο των 24 χωρών.

Η ΕΟΣΣ χρησιμοποιεί τόσο το άμεσο, όσο και το έμμεσο κανάλι διανομής. Συγκεκριμένα, με το άμεσο κανάλι, διεξάγει είτε χοντρικά είτε λιανικά από το οινοποιείο στους καταναλωτές. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τον χώρο και να αντικρύσουν το περιβάλλον και τις συνθήκες παραγωγής.

Με το έμμεσο κανάλι, η διανομή επιτυγχάνεται μέσα από διάφορα δίκτυα ή κανάλια, προκειμένου να συνδεθεί η ΕΟΣΣ με τους καταναλωτές, χρησιμοποιώντας διάφορες ανεξάρτητες εταιρείες (πχ. αεροπορικές, ναυτιλιακές). Η διανομή των προϊόντων της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου στην ελληνική αγορά (εκτός της Σάμου) και στην Κύπρο, γίνεται από τη Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ.

Pin It on Pinterest